Gildeslager Goossen |
Tijdens de vakwedstrijd van Arnhem Rookworststad afgelopen oktober zijn onze rookworsten met goud bekroond.
Tijdens de vakwedstrijden van VAS beurs 2019 zijn onze producten bekroond met goud! Door de vakkundige jury zijn onze producten gekeurd op o.a. aanzien, geur en smaak.
Meer dan 50% van de producten in onze slagerij worden door ons bereid in onze worstmakerij. De producten worden gemaakt van verse ingrediënten en met liefde voor het vak.
Zijn er speciale wensen voor producten, bijvoorbeeld in verband met een allergie of dieet? Vraag naar de mogelijkheden! In overleg kunnen wij een bepaald aanbod naar wens bereiden.
Hans Goossen is Meester Worstmaker. Dit betekent dat hij zijn uitstekende vakmanschap heeft bewezen en dat zijn producten van onberispelijke kwaliteit zijn. Dit heeft hij laten zien tijdens de training waarin 'een meesterproef' moest worden afgelegd om de felbegeerde Gildespeld te ontvangen.
Zout geeft smaak aan onze producten, maar teveel zout is ongezond. Het verhoogt de bloeddruk en de kans op hart en vaatziekten. Minder zout is dus gezonder, daarom maken wij onze ambachtelijke kwaliteit met minder zout.
Hiervoor gebruiken wij Zhero Saltwell zeezout. De combinatie van de van nature aanwezige mineralen, geven Saltwell® zeezout een zachte zoutsmaak die zeer goed vergelijkbaar is met de smaak van keukenzout. Het natriumgehalte van het natuurlijk gewonnen Saltwell® is maar liefst 35% lager dan in natuurlijk gewonnen keukenzout.
Wij gebruiken in onze worstmakerij en keuken zo min mogelijk onnodige toevoegingen. Ook hebben wij van al onze producten de ingrediëntendeclaratie online staan!
Klik hier voor meer info >
Al ons rundvlees komt van het Belgisch blauw-witte ras dat in een slachterij in Teuge geslacht wordt. Dierenwelzijn staat hier hoog in het vaandel. Daarna wordt het in onze slagerij verwerkt tot topproducten.
Op verschillende weides in Nederland, graast in alle rust een stoer rund. De Belgische Blauwe, ook wel Belgische Witblauwe genoemd, is een echte vleeskoe. Van oorsprong was het een melkvee ras maar door de selectie methoden is het een vleesras geworden. Het dankt haar naam aan de witte vacht, met blauwe of zwarte vlekjes. Ze vallen op door het zware gespierde bouw, hun edele kop en hebben een zachtaardig karakter. Ze zijn uitermate goed geschikt als hobbydieren.
Het vriendelijke karakter zorgt weer voor een smaakvol en mals stukje vlees. De kalveren van dit Belgische witblauwe ras worden nog in de wei bij de moeder gezoogd. Ruimte, gezond voer, goede verzorging en een natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten van het smaakvolle vlees van het Belgische wit- blauwe rund. Het vlees wordt daardoor lekker fijn van structuur.
Op stallen en in de weide worden ze verder bijgevoerd en krijgt het daardoor langer de kans om z’n smaak en malsheid van dit pure vlees te verbeteren. Zodat er een goede marmering en structuur in komt die de smaak ten goede komt.
De stallen voor wroetvarkens worden volgens vastgestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Er zijn voldoende ramen op zichthoogte in de stal waardoor er veel daglicht naar binnen komt. Hierdoor ontstaat het dag- en nachtritme. De varkens kunnen spelen, rusten en wroeten in de stal omdat op de dichte vloeren en pak strooisel ligt van enkele centimeters. Op deze manier kunnen ze de hele dag wroeten, hun natuurlijk gedag uitoefenen. Dit doen ze het liefst. Hier komt ook de naam “Het Wroetvarken” vandaan. Ze krijgen mede daardoor meer beweging. Ze leven in grote groepen bij elkaar en hebben veel bewegingsruimte. Door al deze leefomstandigheden heeft Het Wroetvarken een beter leven gehad.
Het Wroetvarken beschikt over Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming, maar de normen/eisen van onze keten liggen zelfs hoger.
Die gezonde leefstijl is ook goed terug te vinden in het kwaliteit van het vlees. Het vlees is steviger, beter dooradert(intramusculair vet), fijner van structuur en bevat minder vocht.
Het Wroetvarken heeft een unieke genetica. Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit geeft een natuurlijker varken.
De Wroetvarkens hebben de hele dag beschikking over vers water en Non-GMO voer. De gehele samenstelling van het voer is vrij van genetische modificatie. Dit komt het vlees en de smaak ten goede.
Het streven is om de mest op eigen bedrijf en/of in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke positieve invloed heeft op het bodemleven.
Als slager willen we u graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. Maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en uw wensen. Als slager houden we van eerlijke handel, omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. En omdat u ook wilt dat uw stukje vlees vervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs.
Lees meer op www.wroetvarken.nl.
Wist u al dat wij nu ook h'eerlijk lamsvlees verkopen van het “Enters Reggedal lam”. Voor de echte liefhebber en BBQ fanaten een stukje vlees wat niet mag ontbreken.
Dit lamsvlees is een h'eerlijk exclusief stukje vlees, met een lekkere zachte lamsvlees smaak. Het lam is geboren en opgegroeid in de vrije natuur van het Enters Reggedal. Zonder krachtvoer, antibiotica, bestrijdingsmiddelen, kunstmest ed. Erwin Gerlinde en de kinderen weiden circa 350 schapen in dit natuurgebied.
Het wordt door ons zelf in onze ambachtelijke slagerij verwerkt tot de lekkerste producten.
Al ons lamsvlees is naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.