Arnhem Rookworststad 2021

Tijdens de vakwedstrijd van Arnhem Rookworststad afgelopen oktober zijn onze rookworsten met goud bekroond.

Fijne rookworst - GOUD

Grove rookworst - GOUD

Kip rookworst - GOUD


Eervolle vermelding bij
de Lekkerste Bal Gehakt 2021

Bekroningen

Expertisecentrum voor het Slagersambacht 2021

In april zijn onze producten gekeurd op kleur, geur, smaak, samenstelling en consistentie door gecertificeerde productkeurmeesters. Onderstaande producten zijn beoordeeld met goud!

 Wacholder Schinken

 Gebraden kipfilet

 Ambachtelijke eiersalade

Ook zijn een aantal producten microbiologisch gekeurd en goed beoordeeld.

  • Bakbloedworst
  • Hausmacher
  • Gehaktbal
  • Rookworst fijn

Goud in 2021

  Beenhamsalade

Erwtensoep

Bakleverworst

Goud in 2020

  • (Arnhem Rookworststad) Grove rookworst - GOUD met STER
  •  (Arnhem Rookworststad) Fijne rookworst
  • (Worstmakers Gilde) Achterham
  • (Worstmakers Gilde) Gebraden gehakt
  • (Worstmakers Gilde) Duitse braadworst
  • (Worstmakers Gilde) Fijne leverworst
  • (Worstmakers Gilde) Filet americam
  • (Worstmakers Gilde) Topsalade
  • (Worstmakers Gilde) Gebraden gehaktbal
  • (Worstmakers Gilde) Bami

Goud in 2019

  • (Worstmakers Gilde) Bacon
  • (Worstmakers Gilde) Bami
  • (Worstmakers Gilde) Topsalade
  • (Worstmakers Gilde) Smulbuikjes
  • (Worstmakers Gilde) Varkensrollade
  • (Worstmakers Gilde) Boterhamworst
  • (Worstmakers Gilde) Grillworst met kaas
  • (Worstmakers Gilde) Gebraden gehaktbal
  • (Worstmakers Gilde) Herfstspek
  • (Worstmakers Gilde) Bakleverworst
  • (Worstmakers Gilde) Erwtensoep
  • (Worstmakers Gilde) Spare ribs

Goud in 2018

  • (Slavakto) Bakleverworst
  • (Slavakto) Erwtensoep
  • (Slavakto) Grillworst *
  • (Slavakto) Runderrookvlees
  • (Slavakto) Spareribs
  • (Slavakto) Topsalade
  • (Worstmakers Gilde) Babi Pangang
  • (Worstmakers Gilde) Bakleverworst
  • (Worstmakers Gilde) Bami
  • (Worstmakers Gilde) Fijne leverworst
  • (Worstmakers Gilde) Gebraden gehakt met kaas
  • (Worstmakers Gilde) Gehaktballen
  • (Worstmakers Gilde) Gehaktballetjes
  • (Worstmakers Gilde) Kip kookworst
  • (Worstmakers Gilde) Spare ribs
  • (Worstmakers Gilde) Top salade

Goud in 2017

  • (Worstmakers Gilde) Bakleverworst
  • (Worstmakers Gilde) Beenhamsalade
  • (Worstmakers Gilde) Boerenkool
  • (Worstmakers Gilde) Droge worst
  • (Worstmakers Gilde) Fijne leverworst
  • (Worstmakers Gilde) Gebraden beenham
  • (Worstmakers Gilde) Gehaktbal
  • (Worstmakers Gilde) Gekookte worst
  • (Worstmakers Gilde) Grillworst
  • (Worstmakers Gilde) Hutspot
  • (Worstmakers Gilde) Knoflooksaus
  • (Worstmakers Gilde) Smulbuikjes
  • (Worstmakers Gilde) Topsalade

Goud in 2016

  • (TNO) Filet americain
  • (TNO) Gerookte kipfilet
  • (TNO) Kookworst
  • (TNO) Zeeuws spek
  • (Worstmakers Gilde) Beenhamsalade
  • (Worstmakers Gilde) Boerenkool
  • (Worstmakers Gilde) Droge worst
  • (Worstmakers Gilde) Gehaktballetjes
  • (Worstmakers Gilde) Gekookte worst
  • (Worstmakers Gilde) Ontbijtspek

Vereniging van Worstmakende slagers

Wij zijn aangesloten bij de vereniging van Worstmakende slagers, een vereniging waarbij de aangesloten slagers verbonden zijn door passie en vakmanschap. Doel is om door vakmanschap de mooiste producten te maken met de authentieke smaak van vroeger. Door goed verantwoord vlees te combineren met vakmanschap krijgt de consument de lekkerste producten op tafel. Van de slager natuurlijk.

Jaarlijks vindt er vaktechnische en inspiratiebijeenkomsten plaats. Maar ook productkeuringen worden door de vereniging verzorgd. Er wordt daarbij gekeken naar zowel bacteriologisch als sensorisch. Door de keuringen weten wij wat onze goede punten zijn en wat wij nog verder kunnen verbeteren, zodat wij u producten kunnen leveren van topkwaliteit.



Opgegroeid tussen schnitzels en slavinken

Hans Goossen is opgegroeid tussen de schnitzels en slavinken. Al jong wist hij dat hij de slagerij van zijn vader Kees wilde overnemen. Nu ruim dertig jaar later is het moment bijna daar.

Vader Kees staat vaak voor in de winkel, Hans werkt graag in zijn worstmakerij. Maar, zoals het een familiebedrijf betaamt, wanneer nodig springen de mannen bij in de winkel.

De schnitzel staat met stip op nummer één in de top drie  van meest verkochte producten. Het gehakt en worsten staat respectievelijk op plek twee en drie. "En wat nu in opkomst is, zijn de grillproducten als snack. Rijssenaren houden van vlees, heel veel vlees. Onze schnitzels kunnen wat onze klanten betreft, niet groot genoeg zijn."

Lees het hele artikel >>


Eervolle vermelding voor Gildeslager Goossen Spareribs Trophy 2017


Rijssen, 27 juni 2017

Gildeslager Goossen ontving een eervolle vermelding in de Spareribs Trophy 2017, de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. De spareribs van Gildeslager Goossen behoren hiermee tot de beste 10 van Nederland.

Afbeelding

Gildeslager Goossen ontving de eervolle vermelding uit handen van juryvoorzitter, chefkok, schrijver en tv-presentator Ramon Beuk.

Slagerij P.J. van den Broek uit Den Haag won tijdens de feestelijke uitreiking de eerste prijs op het KNS Inspiratiecongres. De tweede prijs is voor Slagerij Christiaanse uit Leidschendam. De derde prijs ging naar Slagerij Buth uit Ooltgensplaat.

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring zijn alle spareribs gekeurd. De jury, bestaande uit Rinus de Rijder (onderwijsmanager SVO vakopleiding food), Simon van Schaik (Slagerij Van Schaik uit Leiden en winnaar Spareribs Trophy 2016) en juryvoorzitter Ramon Beuk heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk.

Ramon Beuk zei over de spareribs van slager Goossen: “Mooie traditionele spareribs met een goede grillsmaak.”

Gildeslager Goossen: “We zijn vereerd om tot de 10 finalisten te behoren bij deze vakwedstrijd en zijn dan ook erg blij met dit resultaat.”

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

  • Slagerij Tomassen uit Heel
  • Slagerij Hein Swolfs uit Goirle
  • Keurslager Horst uit Epe
  • Keurslagerij Kluijtmans uit Sint-Oedenrode
  • Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer
  • Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel

Over Gildeslager Goossen

De slagerij is al 30 jaar een begrip in Rijssen en omgeving. Zes jaar geleden is zoon Hans in het bedrijf gekomen en is de slagerij volledig gerenoveerd. Voor vleeswaren en worst maar ook delicatessen, hapjes en buffetten ben je bij deze slagerij aan het juist adres. Meerdere producten uit de toonbank zijn al eerder met goud bekroond. Daarnaast won de slagerij de 2e plaats in de vakwedstrijd om de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland in 2016.


Afbeelding

Goud op de VAS beurs

Op maandag 10 en dinsdag 11 oktober vond de VAS 2016 plaats, in het Food Center te Amsterdam. Twee geslaagde dagen met veel bekijks. In 2019 vindt de VAS weer plaats.

Wij zijn in de prijzen gevallen!

Goud met ster

  • Bakleverworst
  • Rundvleessalade

Goud

  • Boterhamworst
  • Smulbuikje voor brood
  • Grillworst

Afbeelding

2e prijs Lekkerste Bal Gehakt 2016 voor Gildeslager Goossen

Rijssen, 11 oktober 2016

De tweede prijs in de wedstrijd om de Lekkerste Bal Gehakt is gewonnen door Gildeslager Goossen uit Rijssen. TV-kok en schrijver Julius Jaspers reikte de prijzen uit tijdens de prijsuitreiking op de VAS in Amsterdam. Arno Wapenaar van de Culinaire Slagerij Wapenaar uit Vlaardingen won de vadwedstrijd om de lekkerste bal. Uw Slager Wip uit Hallum behaalde de derde plaats.

De gehaktballen van Gildeslager Goossen winnen de tweede prijs in de Lekkerste Bal Gehakt omdat ze heel lekker smaken. De jury lette o.a. op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

De jury, bestaande uit Julius Jaspers, winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest, SVO-docent Gertjan Verzijl en expert Paul van Trigt, zei over de winnende bal van Gildeslager Goossen: “Een sappige bal met karakter. De jury nam nog een extra hapje van deze inzending met een perfecte kruiding. Een bal met lef.”

Hans Goossen zei na afloop van de uitreiking: ”We hebben een lekker balletje en daar zijn we trots op. Vooraf met de mooie complimenten van de jury en het feit dat we voor het eerst meedoen en meteen al in de finale komen.”

De prijsuitreiking vond plaats op maandag 10 oktober op de slagersvakbeurs (de VAS) in Amsterdam. Alle finalisten ontvingen een oorkonde uit handen van de jury.

De overige finalisten in de Lekkerste Bal Gehakt 2016 in willekeurige volgorde:

  • Slagerij Haak, Rotterdam
  • Slagerij Verhoef, Almere-Haven
  • Keurslagerij Littooij, Dinteloord
  • Keurslager Ron de Kwant, Hank
  • Kwaliteitsslagerij Buth, Ooltgensplaat
  • Slagerij Biesma, Opeinde
  • Slagerij de Jong & Vader, Strijen

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spareribs Trophy en de Grote Grillworsttest.

Over Gildeslager Goossen

De slagerij is al bijna 30 jaar een begrip in Rijssen en omgeving. 6 jaar geleden is zoon Hans in het bedrijf gekomen en is de slagerij volledig gerenoveerd. Voor vleeswaren en worst maar ook delicatessen, hapjes en buffetten ben je bij deze slagerij aan het juist adres. Meerdere producten uit de toonbank zijn al eerder met goud bekroond. De 2e plaats in de vakwedstrijd om de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland mag worden toegevoegd aan dit rijtje.


Afbeelding

Goud bij Arnhem Rookworststad

PERSBERICHT  2015

Vader en zoon staan samen in de zaak

RIJSSEN - Gildeslager Goossen is al 27 jaar een begrip in Rijssen en omstreken. Zij onderscheiden zich vooral met hun eigen worstmakerij van diverse andere slagers in de regio. Onlangs won Hans Goossen nog goud in de wedstrijd Arnhem Rookworststad 2015.

Gildeslager Goossen is een familiebedrijf. Vader en zoon staan samen in de zaak. Zoon Hans is Meester Worstmaker en dat hij zijn vak verstaat blijkt onder meer uit het feit dat hij goud heeft gewonnen in de wedstrijd. Het was de eerste keer dat hij heiraan meedeed en meteen was het raak. 'Een goede rookworst heeft een volle smaak, is niet te vet en niet te mager, de darm mag niet te hard zijn en er mag eigenlijk geen of nauwelijks vocht uitlopen als je de worst aansnijdt', vertelt Hans.

Specialiteiten

Rookworsten zijn één van zijn specialiteiten. Maar hij mag ook graag dobbelsteentjesspek en bakleverworst maken. Het rund- en varkensvlees komt allemaal van vaste slagerijen uit de regui. 'Het mooie van slager-zijn is dat je van bijvoorbeeld een heel varken, heel veel mooie producten kunt maken. Mijn is goed als ik dat mag doen en natuurlijk als de klanten tevreden zijn.' Bij het maken van de worsten en andere vleesproducten let hij goed op het zoutgehalte. 'Bij de slager is dit over het algemeen al minder dan in producten van de supermarkt, maar wij gebruiken speciaal onegrain zout wat inhoudt dat het veertig procent minder zout is dan het gewone keukenzout.'

Catering

Naast de rookworsten kunt u bij Gildeslagerij Goosen onder meer ook terecht voor vleeswaren als pepercervelaat, snacks als smulbuikjes en gehaktballen en ambachtelijke salades. Heeft u iets te vieren en wilt u graag de catering uit handen geven? Dan kan Gildeslagerij Goossen diverse hapjes en compleet verzorgde buffeten voor u verzorgen. 'We leveren feestelijke saladeschotels, royaal gegarneerd en om te zien al een lust voor het oog. In deze periode en de winter hebben we bijvoorbeeld ook lekkere stamppotten buffetten, uiteraard met eerlijk en lekker vlees. Bijvoorbeeld hachee, spek en rookworst zijn de ideale combinatie voor bij de stamppotten.

Maaltijden

Barbecuepakketten stelt Goossen zelf samen en binnen de bebouwde kom van Rijssen worden deze gratis aan huis bezorgd. Bij de barbecuepakketten is veel keuze uit diverse soorten vlees, saus en salades.
In de winkel verkoopt Hans tevens maaltijden. Ideaal als u even geen zin heeft om te koken maar wl een verantwoorde en lekekre maaltijd op tafel wilt zetten. Hans: 'De maaltijden zijn op ieder gewenst gewicht verkrijgbaar en kunnen worden verpakt in een magnetronbestendige verpakking. Snel klaar en lekker thuis opeten is net zo leuk als uit eten gaan.'

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.